GLAS ZA ČUVARE SRETNOG DJETINJSTVA: Podržimo učenike OŠ "Cazin II"

Podržimo učenike OŠ "Cazin II" !

Učenici OŠ "Cazin II" sudjeluju u kampanji “Čuvari djetinjstva” koja upućuje na zaustavljanje fizičkog kažnjavanja djece, a koju implementira UNICEF BiH u okviru projekta “Zaštita djece od nasilja i promocija socijalne inkluzije djece sa poteškoćama u razvoju u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj” uz podršku Evropske unije.

OŠ „Cazin II” je prošla selekciju i putem glasanja se odlučuje ko ide u 2. krug.

Ukoliko prođu dalje, od dobijenih novčanih sredstava, uprava će našim školarcima kupiti tehničku opremu za ovu školsku ustanovu.

Glasanje za “Čuvare sretnog djetinjstva” je otvoreno od 8. oktobra i traje do 19. oktobra 2018. godine. Ukupno 10 ideja sa najvećim brojem glasova će nastaviti dalje takmičenje.  

Podržimo učenike OŠ "Cazin II" !

"OŠ „Cazin II“ je jedna od onih koje promovišu prijateljstvo i empatiju među svojim učenicima. Svake godine naši nastavnici planiraju aktivnosti koje će realizirati zajedno s njima. U sve aktivnosti je uključeno Vijeće roditelja, Vijeće učenika i Centar za razvoj inkluzivnih praksi, koji djeluje u sklopu naše škole. Ove godine smo proveli anketu među učenica viših razreda o fizičkom kažnjavanju u porodici ili od strane drugih odraslih osoba. Rezultati ankete su pokazali da znatan broj učenika još uvijek doživljava fizičko kažnjavanje od strane roditelja. Najčešći razlog za to su lošije ocjene od očekivanih", saopćeno je iz ove škole.

Za ovu vrstu takmičenja, nastavnici su zajedno sa učenicima napravili promotivni spot pod nazivom „Naša djeca su naša budućnost”.

Proces glasanja je jednostavan: 

1. otvori „Čuvari sretnog djetinjstva" 

2. klikni na https://cuvari.sretnodjetinjstvo.ba/glasajzaideju/budi-moj-svjetionik-i-ne-daj-mi-da-pokleknem

3. glasaj za OŠ „Cazin II” i projekat po nazivom „Budi moj svjetionik i ne daj mi da pokleknem” (prijave putem FB ili e-maila)

I ne zaboravite, naša djeca su naša budućnost!