GO SBB Bihać se javno ograđuje od orkestriranog, tzv. mirnog protesta kojeg preko svojih savjetnika i svog vijećnika organizira upravo Šuhret Fazlić

Gradski odbor Saveza za bolju budućnost BiH Bihać sa najvećom dozom zabrinutosti gleda na sve veću prisutnost ilegalnih migranata. Međutim, još više smo zabrinuti činjenicom dezorjentiranosti i odsustva liderstva i vizije vladajućih Grada Bihaća i samog gradonačelnika Šuhreta Fazlića, koji ni sam više ne zna šta gdje izjavljuje.

Jalov i bespotreban šou u Sarajevu sa tek par samodopadnih vijećnika vladajuće većine i naređeno prisustvo direktora GS-a, SDP-a i ASDA, bez ikakvog učinka, našu zabrinutost samo povećavaju..

GO SBB Bihać smatra da Šuhretu Fazliću, nakon što je unosan ugovor od 35.000 € mjesečno usmjerio svome meceni iz vremena kada nije imao posao za smještaj izbjeglica, niko nije dao za pravo da izjavi kako je jedino rješenje da se na području USK-a izgradi migrantski centar.

GO SBB Bihać je oštro  protiv da se ovakav jedan migrantski centar formira u Bihaću i USK. Kada nam Sarajevo za dvadeset godina nije ništa drugo dalo, ne želimo ni migrantski centar.

GO SBB Bihać se javno ograđuje od orkestriranog, tzv. mirnog protesta koji preko svojih savjetnika i svog vijećnika Seja Ramića organizira upravo Šuhret Fazlić. Smatramo licemjernim da se s jedne strane nudi formiranje migrantskog centra u Bihaću, dok Fazlić istovremeno u svom već otrcanom maniru kukanja i besperspektivnosti želi da građanima proda priču o navodnoj brizi za njih i Grad Bihać.

Otvoreno pitamo šta je cilj protesta, kome se prosvjeduje i da li je organizator svjestan da se u ovakvoj situaciji ne smije dozvoliti dodatna tenzija prema migrantima, jer je strpljenje građana, zbog nesposobnosti vlasti da rješi ovaj problem, na izmaku.

SBB ne podržava Šuhreta Fazlića u nastojanju da te jadne ljude dovede u poziciju progonjenih ili, ne daj Bože, da dođu u situaciju da se ističu kao cijeli jedan narod na početku i na kraju XX vijeka.

 

 

Bihać, 06.08.2018. god.

 

 

                                                                                                   GO SBB Bihać