Golubu ni traga skoro osam mjeseci

asd
Za osumnjičenim je raspisana međunarodna potjernica zbog likvidacije Nedžiba Spahića u junu prošle godine

Saša Golub (1977), za kojim je raspisana najprije centralna, a potom i međunarodna potjernica zbog sumnje da je likvidirao Nedžiba Spahića Džibu, već više od sedam mjeseci izmiče organima gonjenja.

ČETIRI HICA

Golub, za kojeg se sumnja da se nalazi u Srbiji, tereti se da je zločin počinio u sarajevskom naselju Grbavica. Ubistvo Nedžiba Spahića se, kako je Oslobođenje pisalo, desilo 29. juna prošle godine u bašti restorana Paper Moon na Grbavici. Tada je maskirani ubica prišao stolu za kojim je s još jednom osobom sjedio Spahić i u njega ispalio četiri hica, nakon čega je pobjegao.

Spahić je nedugo nakon ranjavanja podlegao na operacionom stolu u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, a istu večer pronađeno je vozilo koje je koristio osumnjičeni. Tokom dalje istrage koju vode sarajevska policija i Tužilaštvo uhapšen je Sejo Hrenovica. On je priveden zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomaganje, ali je nakon ispitivanja pušten na slobodu te je, umjesto osumnjičenog, dobio status svjedoka. Osumnjičeni Golub je hapšen i privođen ranije zbog različitih krivičnih djela.

Policijski dosje je imao i ubijeni Spahić koji se povezivao sa brojnim kriminalnim djelima, među kojima su pokušaj ubistva, otmica, iznuda, teška krađa, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja...

PUCNJAVA U RESTORANU

Između ostalog je hapšen i 2007. zbog pucnjave na Baščaršiji u kojoj je ranjen Amir Kasumić i slučajni prolaznik Nedžad Smajlagić. Spahićevo se ime iste godine spominjalo i kada se desila pucnjava u jednom vogošćanskom restoranu, kada je ranjen muškarac iz Zadra.

Nekoliko godina poslije je privođen i zbog pucnjave u naselju Buča Potok u kojoj je ranjen Anes Mešić.