Gordana Tadić govorila o predmetu "selefije", postrojavanju četnika, Dodiku i Čoviću

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić dala je prvi medijski intervju u kojem je govorila o aferi "selefije".

 Nakon medijske informacije o tome da su hrvatski obavještajci i diplomate radili na naoružavanju selefija u BiH kako bi dokazali tvrdnje predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o tome da je BiH "leglo radikalizma", Tadić je rekla da će u tom predmetu osim ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića biti saslušani i drugi svjedoci.

Tadić je ovo izjavila u emisiji "Mreža" na Federalnoj televiziji. Ovo je bio njen prvi intervju nakon što je 23. januara Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH imenovalo na funkciju glavne državne tužiteljice.

Inače, u Tužilaštvu BiH forimiran je predmet koji je dat u rad tužitelju Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji će, kako je najavljeno, poduzeti hitne aktivnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti i navodi izneseni u medijima

Također, Tadić je govorila i o drugom predmetu kojeg je Tužilaštvo BiH formiralo na temelju medijskih napisa, kao i dostavljenih prijava, a koji se odnosi na okupljanje i postrojavanjem pripadnika Ravnogorskog pokreta u Višegradu. No, osim toga da se radi na na tom predmetu, ona nije iznosila druge informacije.

Također, kazala je da ni ona nije zadovoljna dosadašnjim rezultatima Tužilaštva BiH kad je u pitanju borba protiv kriminala i korupcije, ali je najavila promjene po tom pitanju, prenosi Klix.ba.

Na pitanje da li radi za političare Dragana Čovića i Milorada Dodika kazala je da nikada nije niti će pokleknuti raznim pritiscima i manipulacijama.