GP BiH: Na Rači, Izačiću i Deleuši otkriveni falsifikovani dokumenti

Home

GP BiH: Na Rači, Izačiću i Deleuši otkriveni falsifikovani dokumenti


Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina, u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova RS, na području Bijeljine 13. maja otkrili su četvericu stranih državljana u ilegalnom prelasku državne granice, saopćeno je iz Granične policije BiH.

- Nisu posjedovali lične dokumente, a u razgovoru sa službenicima JGP Bijeljina izjavili su da dolaze iz Pakistana. Ilegalni migranti predati su Službi za poslove sa strancima BiH, a nakon toga službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, navodi se u saopćenju.

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina jučer su oduzeli Audi A4, registarskih oznaka Republike Srbije, prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača.

Prethodno su graničnom kontrolom uočili prepravke broja šasije. Vozilom je upravljao B.V. (1990.), državljanin Srbije.

Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, vozilo je predato službenicima Policijske uprave Bijeljina MUP-a Republike Srpske na daljnje postupanje.

Istog dana pripadnici JGP Izačić oduzeli su falsificiranu CEMT dozvolu (odobrenje za međunarodni prijevoz robe u drumskom saobraćaju) koju je prilikom granične kontrole na uvid dao J.B. (1988.), državljanin Republike Hrvatske.

Kontroliran je u kamionu bh. registarskih oznaka, pri izlasku iz BiH na MGP Izačić.

Zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo falsificiranje isprave, o događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Dan ranije, pripadnici JGP Trebinje pri ulasku u BiH na MGP Deleuša nakon granične kontrole Mercedesa oduzeli su falsificirane registarske oznake Albanije. Vozač N.A. (1976.), državljanin Albanije, je uhapšen.

Pripadnici JGP Gradiška su jučer uhapsili H.B. (1974.), državljanina BiH.

Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela obljuba nad nemoćnom osobom.

Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat pripadnicima Sudske policije Odžak.

Na MGP Kostajnica pri ulasku u BiH uhapšen je S.M. (1968.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bosanskom Šamcu zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

 

(Izvor: Avaz.ba)

 

Tagovi
Objavio: Pon, 15/05/2017 - 12:55

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top