GP BiH: Spriječeno krijumčarenje 12 državljana Turske

J

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Velika Kladuša, 12. decembra 2023. godine, lišili su slobode državljanina Turske, nakon što je otkriven u krijumčarenju devet državljanaTurske. 

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole putničkog motornog vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Velike Kladuše.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Trebinje, lišili su slobode, također, državljanina Turske jer je u putničkom motornom vozilu Rover, nacionalnih oznaka Portugala, krijumčario trojicu državljana Turske. Otkriven je prilikom nadzora državne granice u mjestu Ivanica na području općine Ravno.

O navedenim događajima su obaviješteni dežurni tužioci Tužilaštva BiH, prema čijim su nalozima vozači ispitani u svojstvu osumnjičenih te su, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba predati postupajućim tužiocima Tužilaštva BiH. Vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a krijumčareni strani državljani predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.