GPBiH: Četiri osobe uhapšene po potragama

Home

GPBiH: Četiri osobe uhapšene po potragama

Službenici Jedinice granične policije BiH u proteklom periodu uhapsili su četiri osobe na nekoliko graničnih prijelaza zbog raznih učinjenih djela.

Službenici jedinice GP Zvornik 14. avgusta uhapsili su D.E. (1975.), državljanina Bosne i Hercegovine i Srbije.

Graničnim provjerama je utvrđeno kako je za njim MUP RS raspisao potragu zbog krivičnih djela falsificiranje novca i falsificiranje isprave.

Osoba je kontrolirana pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predana službenicima Policijske uprave Zvornik.

Službenici PGP-a Orašje 13. i 12. avgusta uhapsili su dvije osobe. Bh. državljanin A.K. (1992.) je uhapšen jer je ustanovljeno kako ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela teška krađa.

Kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP-u Šamac i predan službenicima Sudske policije Odžak.

Na MGP-u Orašje pri ulasku u uhapšen je M.K. (1996.) državljanin BiH i Republike Hrvatske jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krađe.

On je predan službenicima Sudske policije Doboj. Službenici PGP-a Aerodrom Tuzla 12. avgusta uhapsili su N.O. (1993.), državljanina BiH, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje.

On je na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao letom iz Dortmunda. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu, saopćeno je iz GP BiH..
 

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavljeno: Pon, 14/08/2017 - 13:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top