Grad Cazin dobija PRONI Omladinski klub

asd
U ponedjeljak, 10. augusta 2020. godine, potpisan je Memorandum o saradnji između direktora JU “Gimnazija” Cazin Enesa Škrgića i Omladinskog centra PRONI, a u cilju otvaranja PRONI Omladinskog kluba Cazin.

Generalni menadžer omladinske organizacije PRONI, Jasmin Jašarević, istakao je da je ovo njihov 31 omladinski klub i prvi na Unsko-sanskom kantonu. Pored Jašarevića, svečanom potpisivanju Memoranduma prisustvovali su i omladinski radnik Dejan Rađen te Aida Pašić, buduća omladinska radnica i menadžerica iz Cazina te inicijatorica projekta.

Image
jkl

“U našem gradu ubrzo počinje s radom PRONI omladinski klub Cazin, koji će biti mjesto gdje su dobrodošli svi mladi ljudi koji žele da rade na sebi, svom ličnom i profesionalnom razvoju kroz aktivizam, razne edukativne i sportsko-rekreativne sadržaje. Ja sam zaista presretna i ponosna te smatram da je ovo povijesni momenat za naš grad, ali i kanton, jer po prvi put se pokreće nešto konkretno za mlade”, za mojcazin.ba istakla je Pašić.

Klub će biti namješten opremom u vrijednosti od 10 000 KM za potrebe mladih, a projekat se realizira zahvaljujući BHRI inicijativi i USAID-u.

Podržan je od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a i Gradske uprave Cazin, a otvaranje omladinskog kluba realizuje se kroz projekat YouVolution.

Image
rttr