Grad Cazin: Evidentirane četiri intervencije Vatrogasne jedinice Cazin i jedna krađa

CAZIN
CAZIN

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 88,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata je imala dvije zabilježene intervencije. Zabilježeno jedno remećenja javnog reda i mira i to u 12:20 Polje, paljenje vatre u užem području grada (prema gradskoj odluci);

Bez saobraćajnih nezgoda. Vatrogasci su imali četiri intervencije, i to: 

18:35-19:40 Podgredina, požar niskog raslinja; 19:45-20:45 Podgredina, požar niskog raslinja; 22:25-23:00 Osredak-Kula, požar borove šume; 01:35-04:00 Liskovac, požar šume i niskog raslinja.

Zbog požara na dimnjacima u sezoni grijanja savjetujemo građanima da prilikom loženja vatre obrate veću pažnju i postupaju s krajnjim oprezom. Povećan je i broj šumskih požara i niskog raslinja te oprezno postupajte i prilikom loženja vatre na otvorenom jer svako paljenje vatre na otvorenom veoma lahko može izmaći kontroli i stvoriti velike probleme pa dovesti i do ugrožavanja života i imovine.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 136 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta. Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Zbog aktiviranog klizišta i pucanja vodovodnih cijevi na području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima saobraćaj je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima. (JKP VODOVOD)

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova na elektroenergetskim objektima na području grada Cazina doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu: 03.03.2020. godine 12:00 -16:00 sati trafo-područja: Slatina 1, 2 , 3, 4 i 5, Semanići i Kapići 2, te 04.03.2020. godine 08:00- 14:00 sati trafo-područja: Polje Vodovod, Polje Čataci, Glogovac 1 i 2, Silići 1 i 2.

 

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a  stanje na cestama 03.03.2020. u 06:30 sati

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada, u većem dijelu BiH saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Upozoravamo i na mjestimično jače udare vjetra, posebno u zapadnim i jugozapadnim krajevima, kao i na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog deminerskih radova od 07:30 do 16 sati na dionici Bosanski Petrovac-Ključ (prevoj Lanište), dolazi do 15-minutnih obustava saobraćaja uz 15- minutno propuštanje vozila. S obzirom da su meteorolozi za danas najavili olujne udare vjetra, posebno u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni kao i u Hercegovini, apelujemo na vozače da svoje putovanje prilagode uvjetima na putu. Dodatno, za područje Hercegovine prognoziraju se jači pljuskovi, dok su u planinskim predjelima moguće i snježne padavine.