Grad Cazin i 235 studenata potpisali ugovore o stipendiranju

Home

Grad Cazin i 235 studenata potpisali ugovore o stipendiranju


U Budžetu Grada Cazina i ove godine su planirana sredstva za pomoć u školovanju učenika i studenata u iznosu od oko 230.000 maraka. Od toga je 120.000 maraka namijenjeno za stipendije studentima i nakon raspisivanja konkursa te završetka potrebne procedure, danas je organizirano potpisivanje ugovora o stipendiranju.

    -„Nastojali smo da tokom i ove školske godine pomognemo djeci i roditeljima s područja našeg Grada u finansiranju školovanja. Ove godine to je 235 stipendija  odnosno 120.000 maraka za koje se nadamo da nisu zanemariva podrška studentima i njihovim porodicama. Ove godine je takođe, izdvojeno 90.000 maraka za sufinansiranje troškova prijevoza za srednjoškolce, a naša podrška školovanju omladine ogleda se i u brojnim drugim segmentima. Studentima koji danas potpisuju ugovore želim uspješno školovanje, temeljito sticanje znanja i naravno, više perspektive kada je u pitanju zapošljavanje. U tom pogledu mi i dalje u našem Gradu istrajavamo na razvoju domaće privrede, prezentaciji vlastitih kapaciteta, uspostavi industrijskih zona i općenito, boljem ekonomskom stanju koje je ključan faktor za ostanak mladih ljudi u našoj zemlji i ukupno bolje stanje“, istaknuo je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

   Da je svaka podrška u školovanju dobro došla, potvrdila je većina cazinskih studenata prilikom današnjeg potpisivanja ugovora, a nakon ovog dijela procedure slijedi i isplata sredstava.

potpisi

 

Topic
Objavio: Pet, 12/01/2018 - 15:05

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top