Grad Cazin i Fondacija Impakt potpisali ugovor o pružanju podrške poduzetništvu

Ugovor
Investicijska Fondacija Impakt i Grad Cazin danas su potpisali Ugovor o saradnji i udruživanju sredstava u realizaciji programa podrške poduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja na području Grada Cazina.

Partneri u projektu će zajednički raditi na realizaciji i daljem razvoju programa podrške poduzetništvu o čemu je direktorica Fondacije Impakt Mirela Omerović, između ostalog, kazala:

-„Radi se, dakle, o jednom integralnom sistemu podrške poslovnim poduhvatima na području Grada koji će obuhvatiti javni poziv za prikupljanje poslovnih ideja i zatim , dodjelu financijske podrške za pet poslovnih poduhvata. Na kraju, oni koji budu odobreni ući će u program stručne i mentorske podrške ne samo u početku već i u nastavku rasta njihovih biznisa.“

Po riječima gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića, ovo je ujedno početak ovogodišnjih aktivnosti na pružanju podrške razvoju poduzetništva u Cazinu što je ujedno i nastavak niza sličnih aktivnosti iz prošle godine.

  -„Mi smo i u Budžetu planirali sredstva koja ćemo realizirati u ovom cilju i s partnerima i samostalno. Prošle smo godine zabilježili pozitivno iskustvo koje se manifestira kroz pedeset novoregistriranih obrta što je za nas od izrazitog značaja i zaista predstavlja veliki uspjeh. I ove godine planiramo tako i malo nam je pandemija poremetila dinamiku aktivnosti, ali evo s realizacijom ovog programa počinjemo aktivnosti u oblast podrške formiranju novih biznisa u Gradu Cazinu.“, istaknuo je gradonačelnik Ogrešević. 

Cijeli projekat realizira se uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju.