Grad Cazin i ove godine glavni sponzor Smotre znanja učenika osnovnih škola

Home

Grad Cazin i ove godine glavni sponzor Smotre znanja učenika osnovnih škola


Grad Cazin više od deset godina njeguje praksu da financijski i materijalno pomaže općinsku Smotru sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta učenika osnovnih i srednjih škola, koju organizira Pedagoški zavod Unsko-sanskog kantona.

Nagrade i priznanja za najbolje učeničke rezultate u različitim oblastima tako će i ove godine finansirati upravo Grad Cazin.

Kako je istaknuto na sastanku načelnika općine Cazin, mr. Nermina Ogreševića, i direktora Osnovne škole "Ćoralići", Denisa Hušića, ovogodišnji domaćin svečane završnice Smotre osnovnih škola iz Grada Cazina je OŠ "Ćoralići".

Čast nam je i ponos što naša lokalna zajednica već više od decenije podržava ovu učeničku smotru i što na ovakav način možemo biti u prilici pomoći da se makar skromno nagrade svi osnovci koji su, predstavljajući svoju školu ili našu općinu na takmičenjima iz znanja, u stvaralaštvu i u sportu, postigli najbolje rezultate, rekao je tom prilikom gradonačelnik Cazina.

Za ovogodišnju završnicu Smotre sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta učenika osnovnih škola iz budžeta Grada Cazina izdvojeno je 4.000 konvertibilnih maraka.

 

 

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 05/05/2017 - 15:32

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top