Grad Cazin i ove godine pruža podršku omladinskoj manifestaciji „Krajiško ljeto“

Kako ističe koordinator cazinskog tima Asocijacije srednjoškolaca Arslan Arnautović, jedan od ciljeva je da se, kroz radionice i obilazak ovog područja BiH, mladi informišu o perspektivama i mogućnostima svoje domovine te raspravljaju o njima.

Lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca Cazin četvrtu godinu zaredom organizira manifestaciju „Krajiško ljeto“ koju će i ovoga puta podržati Grad Cazin. Tim povodom, predstavnike Lokalnog tima ASuBiH danas je primio gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

-„Mi smo i ranijih godina podržavali ovakav vid aktivizma naših srednjoškolaca, nastojeći potaknuti njihovu kreativnost i drago mi je što oni nastavljaju dalje svoj rad kroz uvrštavanje novih sadržaja i realizaciju novih ideja. Svaka slična inicijativa koja dolazi od mladih zaslužuje podršku i meni je zaista velika čast i zadovoljstvo surađivati s njima i na ovom projektu“, kazao je gradonačelnik Ogrešević.

Projekat „Krajiško ljeto“ osmislili su članovi cazinskog tima Asocijacije srednjoškolaca i ovogodišnja manifestacija održaće se početkom augusta. Po riječima predstavnika Asocijacije, očekuje se oko 20 učesnika iz ostalih dijelova Bosne i Hercegovine.

-„Manifestacija će trajati šest dana i na nju dolaze mladi iz cijele BiH. Družićemo se, organizirati treninge i radionice, obilaziti područje Grada što će biti i odlična prilika za upoznavanje Cazina i njegovu turističku promociju“, kaže Melisa Kličić. 

Kako ističe koordinator cazinskog tima Asocijacije srednjoškolaca Arslan Arnautović, jedan od ciljeva je da se, kroz radionice i obilazak ovog područja BiH, mladi informišu o perspektivama i mogućnostima svoje domovine te raspravljaju o njima. 

–„Radionice će se ove godine bazirati više na temama odlaska i ostanka mladih u BiH jer je to trenutno najveći problem u našoj državi. Mišljenja smo da mi mladi možemo utjecati na promjene jer mi nismo samo budućnost nego smo sadašnjost i budućnost ove zemlje. Čak i ovako mali projekti mogu biti ključni u jednom većem spektru aktivnosti koje mogu biti poduzete u cilju ostanka mladih i drago mi je što je to naš Grad prepoznao. Stoga se i zahvaljujemo i gradonačelniku i gradskoj upravi na pruženoj podršci u organizaciji ove manifestacije“, istaknuo je Arnautović.

Od 7.augusta, kada počinje manifestacija „Krajiško ljeto“, krenuće i prve konkretne aktivnosti na njenoj realizaciji, a Lokalni tim ASuBiH Cazin već sada je uveliko angažiran na pripremama plana i programa kako bi sve bilo organizirano još bolje nego prethodnih godina.