Grad Cazin: Objavljen Javni poziv za učešće u subvencioniranju malih biznisa

Ukoliko ste vlasnik privrednog subjekta osnovanog u toku 2018. godine (djelatnost samozapošljavanja) ili nezaposleno lice koje imaju poslovnu ideju za samozapošljavanje i koje je zainteresirano za pokretanje vlastitog biznisa, tada je Javni poziv Grada Cazina za subvencioniranje malih biznisa prilika koju ne trebate propustiti.

Riječ je o dodjeli sredstava poticaja za održivost privrednih subjekata osnovanih u 2018. godini koje će se financirati iz zajedničkih sredstava Grada Cazina i Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) kojeg finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Cilj ovog programa poticaja je održavanje pozitivnog trenda poduzetničke aktivnosti s aspekta povećanja broja novoosnovanih subjekata malog gospodarstva, jačanja njihove održivosti i povećanja broja zaposlenih lica. Sredstva iz programa su planirana kao subvencija za troškove registracije privrednog subjekta, zakonom propisane obaveze i doprinose na plate uposlenih, mjesečne knjigovodstvene troškove, te nabavku opreme, mašina, alata i sirovina potrebnih za odvijanje djelatnosti, a ukupan iznos sredstava Programa poticaja iznosi 80.000,00 KM.

Osim što se svi detalji, uvjeti i ostale informacije iz Javnog poziva mogu pogledati na službenoj web stranici Grada Cazina, biće organiziran i tzv. „info dan“ za potencijalne aplikante, kao i obuka o pripremi poslovnog plana. Javni poziv ostaje otvoren do 10. oktobra ove godine.