Grad Cazin odlučio vratiti 50.000 KM ukoliko usvojena Odluka Vlade FBiH ne doživi izmjene po jasnim i korektnim kriterijima

sksksks
Ne prestaju pristizati oštre reakcije na Odluku Vlade FBiH o načinu raspodjele sredstava novca općanama, gradovima i kantonima za pomoć u borbi protiv pandemije korona virusa.

Po broju stanovnika najveće poniženje je doživio Grad Cazin, koji je od Vlade FBiH dobio tek 0.72KM po glavi stanovnika, nedopustivo je da politički i nacionalni ključ bude osnovni i jedini kriterij za raspodjelu sredstava u ovakvoj situaciji.

Ovim povodim, nakon niza reakcija građana Cazina, oglasio se i gradonačelnik Grada Cazina Ogrešević, koji je kazao kako ni na jedan način nije mogao ustanoviti kriterije kojima se vodila Vlada FBiH prilikom raspodjele ovih sredstava. “Očigledan je nesrazmjer u ovoj odluci, po kojem god kriteriju gledamo, od broja stanovnika, broju oboljelih u ovoj pandemiji, razvijenosti.

Nije samo Cazin nezadovoljan, ali smo doslovno poniženi ovakvom odlukom.

Ukoliko ista ne doživi izmjene, po jasnim kriterijima, Cazin će se uljudno zahvaliti na sredstvima i neka daju ta sredstva onima za koje Vlada Fadila Novalića po njihovim kriterijima smatra da trebaju.”, kazao je gradonačelnik Ogrešević za portal USN.ba.

Izvor: