Grad Cazin: Zabilježene dvije intervencije Vatrogasne jedinice Cazin-doći će do prekida u elektrosnabdjevanju

CAZIN
CAZIN

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -2 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 100,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata nije imala intervencije. Nije zabilježeno remećenje javnog reda i mira. Bez saobraćajnih nezgoda. 

Vatrogasna jedinica Cazin imala je dvije intervencije i to 06:40-18:25 i 20:35-01:00 Veći požar na deponiji Vlaški do-Perna (u toku cijelog dana), koju zajednički koriste Cazin, Bosanska Krupa i Bužim: požar lokalizovan, u toku noći aktivna dežurstva; danas se nastavljaju aktivnosti njegovog gašenja; u akciji učestvovali pripadnici VJ Cazin i Bosanska Krupa te korištena cisterna za snabdjevanje vodom VJ Bihać i mehanizacija u vlasništvu pojedinih privatnika, komunalni radnici JKP “Čistoća” Cazin sa svojom mehanizacijom, te kao ispomoć JKP “Vodovod”.

Zbog požara na dimnjacima u sezoni grijanja savjetujemo građanima da prilikom loženja vatre obrate veću pažnju i postupaju s krajnjim oprezom. Povećan je broj šumskih požara i niskog raslinja te oprezno postupajte i prilikom loženja vatre na otvorenom jer svako paljenje vatre na otvorenom veoma lahko može izmaći kontroli i stvoriti velike probleme pa dovesti i do ugrožavanja života i imovine.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 107 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

Zbog aktiviranog klizišta i pucanja vodovodnih cijevi na području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima saobraćaj je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima. (JKP VODOVOD)

Dana 09.03.2020. zbog planiranih radova na elektroenergetskim objektima doći će do prekida u isporuci el. energije 08:00-15:00 sati na trafo-područjima: Šepići 1 i 2, Suljići, Donja Koprivna 1 i 2, Cazinka, Rakovići, Kržalići 1, 2 i 3, Vodovod Ljubijankići, Fejzagići, Ljubijankići 1 i 2, Elkasova rijeka, Ponjevići 1 i 2, Elkići, Liđani, Bečići, Gornja Koprivna 1 i 2, Vodovod, Osmičevići, Duratovići, mizići, Toromani 1 i 2 i GSM Repetitor Sljeme.

 

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a  stanje na cestama 09.03.2020. u 06:30 sati: Na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, ovoga jutra upozoravamo na moguću poledicu. Vozačima skrećemo pažnju i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.