Građani pozvani da u ponedjeljak na Trgu djece Sarajeva odaju počast brutalno ubijenim policajcima

Isto okupljanje je i apel vlastima da dopusti policiji veće ovlasti, te da učini promjene kojima bi policija bila sigurnija u svrsi pravilnog ostvarenja zaštite građana i njihove imovine

Na Facebook grupi Skup podrške Policiji Kantona Sarajevo građani Sarajeva su pozvani na Trg djece Sarajeva odaju počast brutalno ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću .

Skup organizira druženje "Val" u ponedjeljak 29. oktobra sa početkom u 18 sati.

- Ovom prilikom su pozvane i sve druge nevladine organizacije i udruženja bez obzira na djelatnost da se pridruže i podrže ovu aktivnost, te na taj način animiraju sve građane. Jako bitno je da se iskaže i dalje povjerenje u policiju i podrška, jer na taj način dajemo iskrenu potporu sektoru u BiH koji zaista uvijek stoji za svaki problem građana - npiše u pozivu na Facebooku.

Navode da su Park ubijene djece Sarajeva (Trg djece Sarajeva) odabrali kao mjesto okupljanja iz razloga što su ovi službenici sigurno u ratnom periodu bili mladi ljudi koji su voljeli svoju zemlju, a toliko godina nakon najgorih dešavanja u njoj su dali život na jedan jako nehuman i hladnokrvan način.  

- Isto okupljanje je i apel vlastima da dopusti policiji veće ovlasti, te da učini promjene kojima bi policija bila sigurnija u svrsi pravilnog ostvarenja zaštite građana i njihove imovine. Okupljanje se može tumačiti indirektno kao i glas građana da neće više tolerisati život u opštoj nesigurnosti i oduzimalnje ovlasti onima koji iskreno štite njihove interese - piše u saopćenju.

Podsjetimo, policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su jučer ujutro prilikom vršenja redovnih policijskih aktivnosti. Na njih su pucali automafijaši.

Više osoba koje se mogu dovesti u vezu s ubistvom policajaca privedeno je u prostorije MUP-a KS gdje će biti ispitane, a danas će biti nastavljena istraga.