Građani traže istinu i pravdu i večeras

BANJALUKA - Devedeset prvi dan građani na Trgu Krajine u Banjaluci traže pravdu i istinu. Tri mjeseca od smrti Davida Dragičevića pitanja su ista.

Okupljeni građani na Trgu Krajine su poručili da na Trgu ostaju do kraja sve dok istina ne ugleda svjetlo dana.

Građani poručuju da se ovo što se desilo Davidu ne smije više desiti nikome.

''Okupljamo se već 91. dan kako niko više ne bi doživio ono što je doživio Davor. Svi misle da ih ne može zadesiti Davidova sudbina, ali može ako se ništa ne promijeni . Zato smo mi ovdje svaki dan da se izborimo da se stvari promijene'', naveli su članovi grupe Pravda za Davida.

Poruka je uvijek ista i glasi: “Mirno i dostojanstveno tražimo istinu i pravdu”. Na ove jednostavne zahtjeve građana ni tri mjeseca nakon pronalaska tijela institucije nemaju odgovor.

''Danas je tačno tri mjeseca kako je pronađeno tijelo, a samo dan ranije nakon mučenja tijelo Davida je bačeno u kanalizaciju kako nikada ne bi bilo pronađeno. Dan poslije pronalaska tijela održana je pres konferencija koja je cijelu BiH i dijasporu digla na noge'', poručeno je sa banjalučkog trga.

Na Trgu večeras nije bilo Davidovog oca Davora zbog skupa koji organizuje dijaspora u Minhenu. U Minhenu je danas održan skup podrške porodicama Dragičević i Memić koje tragaju za istinom o smrti svojih sinova Davida Dragičevića i Dženana Memića.