Građani u USK-u se uzalud nadali paketima pomoći: "Te najave su sve sada u zraku"

.
Ne znam zašto paketi sa hranom nisu stigli i sve najave sad su u zraku. Čim ih dobijemo, mi ćemo ih podijeliti, kaže Kličić

 

Iako je bilo najavljeno, paketi sa osnovnim životnim namirnicama nisu stigli u Unsko-sanski kanton, odakle je bilo planirano da jučer počne podjela pomoći socijalno ugroženim porodicama.

Husein Kličić, predsjednik Crvenog križa USK-a, kaže da mu nije poznato, niti ima bilo kakvo objašnjenje zašto pomoć nije došla.

- Kad dobijemo pakete, a to sam vam i rekao, mi ćemo to podijeliti korisnicima. Te najave su sve sada u zraku. Vjerovatno je do onih koji treba da isporuče robu, rekao je Kličić za Oslobođenje.

Više informacija o tome zašto paketi nisu stigli nismo dobili ni u Crvenom križu FBiH.

Rečeno nam je tek da im je poznato da pomoć nije otišla, ali da ne znaju razlog zašto je to tako. Kontaktirali smo i Tonču Bavrku, direktora Federalne direkcije robnih rezervi, ali je njegov mobitel bio isključen.

Podsjetimo, Vlada FBiH je u julu usvojila Uredbu prema kojoj će pakete u vrijednosti od 500 KM dobiti 16.935 socijalno ugroženih porodica u FBiH kao pomoć stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena.