Gradonačelnica Supetra zbog napada na sezonce odlučila povući odluku o donaciji Torcida kupu

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković oštro je osudila napad na nacionalnoj osnovi u Supetru. Napadnuti su sezonski radnici, trojica mladića iz Slavonije, djevojka iz Varaždina i Bračanin. Grupa momaka je nasrnula na njih uz riječi 'Di je Srbin?'...

- U ime Grada Supetra i u svoje osobno ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem gradu gdje su stradala četiri mladića i jedna djevojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer netko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom - poručila je gradonačelnica.

Dodala je:- Grad Supetar je oduvijek bio i bit će tolerantan i otvoren grad za sve koji žele doći i posjetiti naš grad, raditi i živjeti. Ono što me tješi je da nitko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak, ostaje gorak trag jer se ovaj napad desio u našem gradu. Također, kako su napadači bili sudionici ili posjetitelji Torcida kupa (iako se napad nije se desio za vrijeme turnira) odlučila sam povući odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može poticati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji iskazuju mržnju. Našem Supetraninu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak, a apeliram na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti.