Gradonačelnik Ogrešević i direktorica DZ Cazin, Zulić pružili podršku u radu grupi "Podrška Cazinu protiv Corone"

CAZIN
Facebook grupa “Podrška Cazinu protiv Corone” krenula je s radom u ponedjeljak, a već sad broji 10.000 članova. Sva prikupljena sredstva bit će usmjerena Domu zdravlja Cazin. Povodom humanitarnog čina koji su pokrenuli Cazinjani te napravili Facebook grupu "Podrška Cazinu protiv Corone" oglasio se i gradonačelnik grada Cazina, Nermin Ogrešević i direktorica Doma zdravlja Cazina, Nedima Zulić.

Voditelji grupe "Podrška Cazinu protiv Corone" kontaktirali su direktoricu Doma zdravlja Cazin, dr. Nedimu Zulić, koja se obradovala njihovoj podršci, te pozdravlja ovakav gest i srdačno se zahvaljuje za sve njihove aktivnosti i brigu, kako u svoje lično ime, tako i u ime Doma zdravlja Cazin i budućih korisnika onoga što ovi vrijedni ljudi doniraju našoj bolnici.

Kako ističe dr. Zulić, bolnici je neophodno zaštitne opreme i to: zaštitna odijela, maske i rukavice (imajući u vidu da se ta oprema jednokratno koristi) ,... ali su isto tako u pripremi aktivnosti oko nabavke respiratora.

"Nadamo se da ćemo ovom aktivnošću dosegnuti iznos kojim bismo direktno pomogli kupovinu respiratora ali i nešto zaštitne opreme", naglašavaju iz grupe.

Također su stupili u kontakt sa gradonačelnikom grada Cazina, Nerminom Ogrešević, i informisali o aktivnostima ove grupe, te se gradonačelnik zahvalio u lično ime i ime Grada, ali je naglasio da Grad nije u situaciji da ovisi o bilo kome i da ovakav oblik pomoći još uvijek nije nužnost. On je dodao da svaka spremnost građana da daju svoj doprinos prevazilaženju ove krize zaslužuje priznanje i poštovanje.

Na prvom mjestu je istaknuo potrebe Doma zdravlja i opredjeljenje Grada da se ulaže u jačanje ove zdravstvene ustanove. Odmah za time su ekonomski oporavak i poljoprivreda. Kako ističe gradonačelnik Ogrešević, gradska uprava će uložiti sve napore da vodi računa o svakom građaninu, posebno kroz jačanje zdravstva, ali i kroz brigu o posljedicama po privredu.

"On ističe da je ova Facebook grupa svojim aktivnostima pokazala jedinstvo Cazinjana i Krajišnika, što nas ohrabruje za dalji rad", ističu iz Facebok grupe "Podrška Cazinu protiv Corone".