Gradonačelnik Ogrešević obišao naselje Ćatići u MZ Skokovi

Ćatići
Završetkom radova na asfaltiranju puta u Ćatićima u mjesnoj zajednici Skokovi, a koji povezuje naselja Merdanovići, Kovačevići i Beganovići u potpunosti je asfaltnim putem povezan značajan dio područja mjesnih zajednica Skokovi i Pećigrad. Po riječima mještana, dugo očekivana završnica je od velikog značaja za život ovdašnjih stanovnika.

  -„Mi smo ovu akciju pokrenuli prije nešto više od dvije godine i u njoj je učestvovalo jedanaest domaćinstava, a akciju smo završili zahvaljujući podršci Grada Cazina. Hvala svima i onima koji su učestvovali i koji nisu, nek budu svi živi i zdravi, a najviše se zahvaljujem našem gradonačelniku.“, kaže predsjednik građevinskog odbora Sulejman Ćatić. 

Dužina asfaltiranog puta je oko 1.200 metara, a ukupna vrijednost radova je 175.000 maraka. 

  -„Nama ovaj put znači sve. Dugo smo ga čekali i zaista smo se potrudili da ovo završimo. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli da dođemo do cilja, a posebno gradonačelniku jer danas smo zaista sretni i zadovoljni.“, istaknula je u ime mještana Semka Ćatić. 

Radost zbog okončanja radova s mještanima je danas podijelio i cazinski gradonačelnik Nermin Ogrešević.

 -„Mještani su presretni i samo zbog toga što su oni ustrajno radili na organizaciji, prikupljanju sredstava i realizaciji ovog projekta te što je ovo, kako se može vidjeti, jedno prelijepo naselje na domak grada, najmanje što smo mogli učiniti je da im pružimo svaku podršku. Ja im samo mogu uputiti iskrenu čestitku na svemu i poželjeti da u budućnosti jednako uspješno realizuju sve slične projekte jer su oni naše zajedničke pobjede i uspjesi.“,istaknuo je gradonačelnik Ogrešević.