Gradonačelnik Ogrešević: U Cazinu nije donesena nikakva odluka mimo Federalnog štaba CZ i ne znam o čemu Solak govori

Cazin
CAZIN

U izjavi načelnika Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudina Solaka za FTV navodi se da su u Tuzli i Cazinu donesene naredbe koje su u suprotnosti s naredbama Federalnog štaba, da su kao takve nedopustive i da moraju biti stavljene van snage. S obzirom da Štab Civilne zaštite Grada Cazina nije donio nikakvu sličnu odluku, za komentar smo pitali gradonačelnika i komandanta Štaba CZ Cazin Nermina Ogreševića.


  -„Ne znam o čemu govori gospodin Solak i volio bih da nam to objasni. Štab Civilne zaštite Cazin nije donio ni jednu odluku u suprotnosti s odlukama Federalnog štaba nego je Federalnom štabu uputio prijedlog o izmjeni odluke“, kaže Ogrešević.


  Komentarišući odluku Štaba CZ Tuzlanskog kantona s kojom se dopušta rad prodavnica obuće i tekstila Fahrudin Solak je izjavio da su stupili u kontakt s kolegama iz Tuzle i da će takva odluka biti stavljena van snage i dodao:-„Slična je donešena i u Cazinu, gdje su također upoznati da ne mogu donositi naredbe koje su u suprotnosti sa naredbama Federalnog štaba.“, ali gradonačelnik Cazina i komandant Štaba Civilne zaštite u ovom Gradu ističe da niti je bilo spornih odluka niti komunikacije o sličnoj temi.


  -„Jednostavno ne postoji nikakav sličan problem u Cazinu i teško je objasniti zašto nas je gospodin Solak stavio u ovaj kontekst. Prema Federalnom štabu Civilne zaštite povremeno idemo s određenim prijedlozima koje donosimo na osnovu stanja i situacije na terenu i oni uglavnom bivaju odbijeni. Mi naravno, kao i naredbe i mjere, poštujemo i svaki odgovor koji dobijemo od Federelanog štaba i radimo u skladu s tim. Možda nas je gospodin Solak zamijenio s nekom drugom lokalnom zajednicom pa vjerujem da će to i obrazložiti“ , istaknuo je Ogrešević.