Gradonačelniku Nerminu Ogreševiću uručeno priznanje „Orden Evropskog pokreta“

Nnm

Povodom desetogodišnjice ukidanja viznog režima za BiH Evropski pokret u BiH upriličio je dodjelu priznanja istaknutim pojedincima koji su dali značajan doprinos procesu EU integracija, poslovnom procesu, lokalnoj zajednici te pružili podršku projektu ukidanja viznog režima prije 10 godina.

Priznanje „Orden Evropskog pokreta“ danas je uručeno gradonačelniku Cazina Nerminu Ogreševiću, načelniku Bosanske Krupe Arminu Halitoviću te direktoru kompanije Meggle Kemalu Hrnjiću. Po riječima predsjednika Evropksog pokreta u BiH Predraga Praštala, lideri iz lokalnih zajendica prepoznati su kao ljudi koji se svakodnevno najdirektnije suočavaju s društvenim procesima, a ukupno će biti dodijeljeno 15 ovakvih priznanja.

 -„Gradonačelnik Cazina identifikovan je kao čovjek koji je ostvario najviše moguće u svojim mandatima radeći za sve građane i ukupan napredak cijele sredine. Svi mi koji pamtimo prijeratni Cazin i svjedočimo ovom iz ere gradonačelnika Ogreševića svjedoci smo ogromnih promjena i drastične razlike te koliko je Cazin postao tipičan mali evropski grad u BiH.“, istaknuo je Praštalo.

Potvrdivši da se Cazin proteklih godina razvijao i mijenjao kroz čitav niz različitih projekata, gradonačelnik Nermin Ogrešević je naglasio da je u svemu najznačajniju ulogu odigralo partnerstvo s građanima i sinergija koja je dala sve te rezultate.

 -„Promijenivši svoje vizure Cazin je postao privlačniji i investitorima koji su trenutno jedan od najvažnijh segmenata i za naš dalji napredak. I ovo priznanje nam je značajno utoliko što svrstava Cazin još jednom među sredine koje streme ka evropskim vrijednostima u razvojnom smislu i daje nam podstrek da nastavimo biti dio jednog šireg procesa u našoj zemlji.“, rekao je gradonačelnik Ogrešević.

 „Orden Evropskog pokreta“ jedno je u nizu priznanja koja su uručena gradonačelniku Ogreševiću u njegova četiri protekla mandata koji se, takođe, smatraju evropskim standardom u rukovođenju lokalnom zajednicom.