Granična policija: Još uvijek samo građani RS-a mogu u Srbiju bez PCR testa

.
Iako je nakon sastanka člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića danas objavljeno da je odluka Vlade Srbije u vezi s mjerama na granici jednaka za sve državljane BiH, Granična policija naše zemlje još nije dobila novu obavijest.

"Granična policija BiH nije dobila nikakvu novu obavijest u odnosu na prethodno dostavljenu obavijest o režimu ulaska u Srbiju, niti je prethodno dostavljena obavijest opozvana", kazao je za Klix.ba savjetnik direktora GP BiH Svevlad Hoffman.

 

Podsjećamo, jučer Uprava Granične policije Srbije obavijestila Graničnu policiju BiH da"Granična policija BiH nije dobila nikakvu novu obavijest u odnosu na prethodno dostavljenu obavijest o režimu ulaska u Srbiju, niti je prethodno dostavljena obavijest opozvana", kazao je za Klix.ba savjetnik direktora GP BiH Svevlad Hoffman.

 

Podsjećamo, jučer Uprava Granične policije Srbije obavijestila Graničnu policiju BiH da državljani BiH s mjestom prebivališta u entitetu Republika Srpska mogu ući u Srbiju bez PCR testa, ali uz obaveznu 10-dnevnu izolaciju, dok svi ostali državljani BiH moraju pokazati negativan PCR test na granici. državljani BiH s mjestom prebivališta u entitetu Republika Srpska mogu ući u Srbiju bez PCR testa, ali uz obaveznu 10-dnevnu izolaciju, dok svi ostali državljani BiH moraju pokazati negativan PCR test na granici.

Prilikom današnjeg razgovora Komšića i Vučića konstovano je da je odluka ista za sve, a predsjednik Srbije je također najavio da će uskoro biti ukinuta mjera o obavezi PCR testa za građane BiH koji ulaze u Srbiju.

 

No, iz Granične policije tvrde da se nikakve promjene nisu desile u odnosu na jučerašnju obavijest.