Granična policija primila rukavice i maske

granina

Zaposlenici Granične policije BiH u Bosanskom Brodu jučer su posredstvom "Caritasa" Bosanska Gradiška primili  vrijednu donaciju medicinske zaštitne opreme od "Caritasa" Beč, a uz zasluge gospodina Volfganga (Wolfgang) i gospođe Elizabet (Elisabeth), kao i Snježane Hrvačević. 

Izuzetno važna donirana oprema sastoji se od 15.000 komada zaštitnih rukavica, četiri pakovanja rukavica za dezinfekciju i šest paketa asepsola za ruke. Ova donacija pomoći će službenicima Granične policije BiH radi efikasnije lične zaštite pri obavljanju svakodnevnih poslova u sprečavanju zaraze koronavirusom.

  • Donacija zaštitne opreme - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

    Donacija zaštitne opremeFOTO: AVAZ

Zoran Galić, direktor Granične policije BiH, zahvalio je "Caritasu", kako onome u Beču, tako i onome u Bosanskoj Gradiški, kao i njihovim službenicima, na ovoj izuzetno vrijednoj i značajnoj donaciji. On je izrazio nadu da će se ovaj vid pomoći i iskazane solidarnosti nastaviti i sa svima onima koji u ovom trenutku mogu pomoći da bi se osigurala neophodna osobna sredstva zaštite za policijske službenike, ne čekajući na provođenje postupaka javnih nabavki.