fbpx Granični policajci BiH kod Bosanske Gradiške zaplijenili 1.500 tableta apaurin

Granični policajci BiH kod Bosanske Gradiške zaplijenili 1.500 tableta apaurin

Home

Granični policajci BiH kod Bosanske Gradiške zaplijenili 1.500 tableta apaurin

Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Gradiška Granične policije BiH zaplijenili su jučer 1.500 tableta apaurin na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška

Kako je saopćeno, otkrivene su u kutiji od keksa ispod sjedišta prilikom granične kontrole autobusa koji saobraća na relaciji Sanski Most – Kranjska Gora, prenosi Klix.

U vezi s ovim događajem dovode se trojica državljana Bosne i Hercegovine koji su ispitani u svojstvu osumnjičenih i protiv njih Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu "neovlašten promet opojnim drogama“. 

Dan raniej službenici GP Orašje lišili su slobode S.B. (1998.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnih djela teška tjelesna ozljeda i oduzimanje tuđe pokretnine. Kontroliran je pri ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Policijske uprave Tuzla. 

Istoga dana, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradiška lišen je slobode Č.K. (1982.) jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari. Bh. državljanin predat je službenicima Sudske policije Banja Luka. Prethodno, 25. januara na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška, službenici ove jedinice lišili su slobode E.Š. (1982.). Ustanovljeno je da bh. državljanina potražuje Općinski sud u Visokom zbog krivičnog djela "krađa“. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu.

Objavio: Pon, 28/01/2019 - 12:24
Back to top