GSS Novi Grad Sarajevo: Objava o nestanku djevojčice je lažna - sramotno se igrati ljudskim životima!

Današnja objava na Facebooku da je na području Sarajeva nestala djevojčica bila je lažna - istakli su iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo.

 Nakon provjera obavljenih sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pozivom na broj koji je ostavlje na Facebook stranici Spotted Bosna i Hercegovina, došli smo do saznanja da je objava lažna, poručili su iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo, prenosi Oslobođenje.

Ukazali su na to da se po objavi da je djevojčica navodno nestala, u Centru "Safet Zajko" okupilo 60 volontera koji su bili spremni uključiti se u potragu.

- Od kolega iz Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini smo dobili punu podršku i u pripravnosti su bile stranice iz drugih gradova, naveli su.

Kako su istakli, nakon sat vremena, sa Facebook stranice Spotted Bosna i Hercegovina je izbrisana objava o nestanku djevojčice.

Imaju i poruku za one koji lažno prijavljuju nestanke.

- Sramotno se igrati ljudskim životima, a posebno kompromitovati fotografiju nečijeg djeteta, pa i nečiji broj telefona. Sramotno! Ljudski život nema cijenu, kazali su iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo.