Guardiola otkrio kako je inspirisao igrače Manchester Cityja uoči razbijanja Reala

guardiola
Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola sinoć je mogao vidjeti u očima svojih igrača da su spremni osvetiti se Real Madridu.

 

 

City je imao potpunu kontrolu nad polufinalom Lige prvaka, a sada im predstoji duel s Interom 10. juna, što će im drugo evropsko finale u posljednje tri godine.

Guardiola je prošle sezone bio skrhan dramatičnim kasnim preokretom na Bernabeuu u ovoj fazi, ali vjeruje da je ekipa Cityja imala mentalitet poslati poruku. Upravo je tim razočaravajućim ispadanjem inspirisao igrače uoči sinoćnje utakmice s Realom.

"Imao sam osjećaj ovih posljednjih dana da imamo mješavinu smirenosti i namjere igrati ovakve vrste utakmica. Sva bol koju smo imali prošle godine bila je tu i sada. Bilo je veoma teško kako smo izgubili. Morali smo progutati otrov i reći: 'Želim to.' Bilo je tu, energija od jedne godine. Ova ekipa je tako skromna. Tako sam ponosan. Svako takmičenje shvaćaju tako ozbiljno. Mrzim aroganciju na neki način, kad vjeruješ da si nešto što nisi. Sada su dobili svoju nagradu. Život ti uvijek pruži drugu priliku", rekao je Guardiola nakon utakmice.

City kreće u nekoliko sedmica koje potencijalno stvaraju historiju kluba, s tri trofeja još uvijek u igri i mogućnošću da osvoje naslov prvaka Engleske u nedjelju protiv Chelseaja.

"Naravno da smo tu. Igrači to mogu vizuelizirati. Imaju osjećaj da je to normalno. Još samo tri utakmice. Mi to možemo", dodao je Guardiola, iako je prestao otvoreno govoriti o trostrukoj kruni.