Hadžibegić: Večeras ćemo znati hoće li Džeko igrati sutra

sa
Rekao je da izuzetno poštuje Slovačku kao ekipu

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić održao je press konferenciju na kojoj je najavio utakmicu protiv Slovačke koja se igra sutra u Bratislavi. 

 

 

Rekao je da na raspolaganju ima sve igrače, osim Edina Džeke za kojeg će stanje o povredi biti poznato večeras.

Kolašinac otpao

Selektor je prvo odgovorio na pitanje o povrijeđenim igračima. Kolašinac je sigurno otpao, a o kapitenu Edinu Džeki će se tek odlučiti.

- Za Kolašinca znate da se vratio nazad, a za Džeku će doktor pokušati da vidi njegovu situaciju, nakon čega ćemo znati može li igrati ili ne može. Ostali su svi zdravi - rekao je Hadžibegić pa nastavio:

 

- Mnogo je lakše kada se takmičenje otvori s pobjedom. Lakše se radi, lakše je pripremiti utakmicu koja dolazi. Međutim, mi objektivno govorim, i ako sutra pobijedimo, mi nismo realizovali ono što svi želimo, a to je odlazak na Euro, jer nam je ostalo još osam mečeva. Mi Bosanci smo poznati po euforiji, treba ostati lucidan u vezi ove situacije, treba izbjeći eurofiju, naravno da bi voljeli pobijediti, ali to zavisi i od protivnika.

Slovačku poštuje kao ekipu

Nakon toga je rekao da izuzetno poštuje Slovačku kao ekipu.

- S druge strane, Slovačka je jako kvalitetna ekipa i rezultat koji su napravili s Luksemburgom nije uopšte negativan, jer je riječ o ekipi koja je također favorit za drugo mjesto. Nas sutra očekuje izuzetno teška utakmica i bilo kakav rezultat da se desi, ništa nije riješeno i naravno da ćemo pokušati napraviti najbolji mogući rezultat za nas. Poštujemo protivnika koji je kvalitetna ekipa, oni imaju ambicije, imaju sjajnog selektora i odlične igrače.

Rekao da će birati samo fizički najspremnije igrače.

- Tražit ću najsvježiju ekipu, najspremniju fizički, a mentalno mislim da su svi spremni za meč. Ako Edin Džeko bude spreman, morat ću opet presjeći i nekoga poslati na tribine, ali neću trčati pa ću vidjeti šta će se desiti. Ako kapiten bude spreman, jedan igrač će morati na tribine.

Susret Slovačka - Bosna i Hercegovina se igra u nedjelju na Nacionalnom stadionu u Bratislavi s početkom u 20:45 sati.