Hadžikadić: Nivo nezadovoljstva sadašnjim stanjem u BiH dostigao kritičnu granicu

Na skupu "Put ka novoj BiH" nezavisnog kandidata za člana Predsjedništva BiH Mirsada Hadžikadića, koji je održan prije dva dana u sarajevskom BKC-u, okupio se veliki broj građana BiH koji su prepoznali nove ideje i rješenja problema koje Hadžikadić i Platforma za progres nude.

"Građani Sarajeva su svojim prisustvom u prepunom BKC-u jasno pokazali da su čvrsto iza ideja Platforme za progres. Emocije ljudi koji su došli da razgovaraju sa mnom nakon skupa jasno su govorile da je nivo nezadovoljstva sadašnjim stanjem u Bosni i Hercegovini dostigao kritičnu granicu. Platforma za progres je revolucija. Vrijeme je za promjene", poručio je Hadžikadić nakon skupa.

Prvi predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Washingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti Mirsad Hadžikadić donedavno je bio izvršni direktor analitičkih programa na Univerzitetu Sjeverne Caroline u Charlotteu u Americi. Doktorirao je informacione tehnologije, a magistrirao javnu upravu na Harvardu. Dobitnik je nagrade za životno djelo Udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Charlottea. U centar svog društvenog djelovanja uvijek stavlja nauku, razvoj i izvrsnost. Zalaže se za građansku državu, temeljitu reformu obrazovanja i javne uprave te rast i razvoj privrede.