''Hajmo vani da popričamo'' - Nova sjednica OV Bužim i novi cirkus - Vijećnici SDA napustili (VIDEO)

U Bužimu je jučer održana redovna 27. sjednica Općinskog vijeća. Nakon određenog vremena, tačnije 15. marta, na jučerašnjoj sjednici se pojavio i načelnik Mersudin Nanić, a sjednici su prisustvovali i vijećnici Stranke demokratske akcije, koji su u proteklom periodu bojkotovali rad Vijeća.

Najveću raspravu izazvala je prva tačka Dnevnog reda, Razmatranje i usvajanje Odluke o raspodjeli i načinu utroška sredstava za kapitalne izdatke u budžetu općine Bužim za 2019. godinu. Nakon rasprave koja je trajala više od tri sata, Odluka je usvojena, ali su vijećnici SDA nezadovoljni usvajanjem amandmana, zbog koji smatraju da je Olduka neprovediva, napustili sjednicu i odbili učestvovati u raspravama po ostale tri tačke, koje su nakon toga usvojene u roku od 10 minuta, prenosi Uskinfo.

Sjednica je obilovala velikim brojem verbalnih napada, a u jednom trenutku vijećnici su se međusobno pozivali da iziđu van sale kako bi "popričali". Upućen je i veliki broj kritika načelniku Općine, a u video materijalu možete pogledati i stavove vijećnika SDA.