Haker koji je ukrao lične podatke 100 hiljada građana u Hrvatskoj je maloljetnik

.
Hakerskim napadom i krađom osobnih podataka zahvaćeno je najmanje 100 hiljada korisnika

Policija je objavila detalje hakerskog napada na A1. Haker koji je upao u sustav A1 te ukrao osobne podatke i tražio 500.000 dolara je - maloljetnik.

Kako je ranije saznao Index, a što policija ne spominje, radi se o tinejdžeru s područja Slavonskog Broda.

"Možemo potvrditi da policijski službenici Službe kibernetičke sigurnosti Ravnateljstva policije, od trenutka prijave hakerskog napada, intenzivno poduzimaju radnje iz nadležnosti policije u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja kaznenih djela Oštećenje računalnih podataka i Iznude u pokušaju na štetu TD A1 Hrvatska", piše policija.

"Mjere i radnje poduzete tijekom dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja kao i poduzete analize digitalnih tragova rezultirale su relevantnim informacijama o mogućem počinitelju kaznenih djela kojima je oštećena tvrtka A1.

Sukladno svemu navedenom, policijski službenici Službe kibernetičke sigurnosti u koordinaciji s PU brodsko-posavskom, proveli su danas tijekom dana pretragu doma, pokretnih stvari (računala, pametni telefon i dr.) i korisničkih računa osobe za koju se sumnja da je počinitelj kaznenih djela na štetu TD A1 Hrvatska.