Načelnik Armin Halitović povodom Božića upriličio prijem za malobrojne katoličke sugrađane

Povodom obilježavanja nastupajućeg praznika Božića, bosanskokrupski načelnik Armin Halitović danas je u svom Kabinetu organizirao tradicionalni prijem za malobrojne katoličke sugrađane.

Kao i svih proteklih deset godina, koliko načelnik organizuje ovakvo druženje, vladalo je pravo praznično raspoloženje. Lijepih sjećanja, osmjeha i ukusnih božićnih kolačića koje pripreme vrijedne gošće nije falilo ni ovaj put.

Uz riječi dobrodošlice i blagdanske čestitke, načelnik Halitović je govorio o suživotu svih naroda na ovim prostorima, o ljepoti i prednostima različitosti, o zajedničkom slavljenju praznika davnih godina.  

Vjernici su se sjetili svih svojih sugrađana katolika koji više nisu među živima i izrazili žaljenje jer ih je sada još manje nego na prošli Božić. Naravno, iskoristili su priliku da svima njima odaju iskreno poštovanje.

Vijećnica Banjalučke biskupije Mirjana Aleksić ispred katoličke zajednice se zahvalila načelniku na razumijevanju i podršci, svemu onom što čini da se ta zajednica u Bosanskoj Krupi osjeća, kako kaže, u svom i na svom. Istakla je da je ovo gest koji ukazuje na to kako lokalna vlast i načelnik Halitović brinu o svim građanima bez obzira na razlike među njima.

Na području bosanskokrupske općine nekad je živjelo mnogo više katolika, ali su okolnosti u kojima su živjeli i ratovi koji su vođeni u prošlom stoljeću, učinili da se broj sada mjeri desecima. Nekolicina njih svake godine dođe na druženje kod načelnika koji se nada da će se ta tradicija održati i u budućnosti.