Haos na aerodromu u Španiji: Avion prinudno sletio, grupa putnika pobjegla

.
Španska policija uhapsila je 12 ljudi i još otprilike toliko ih traži nakon što je grupa putnika pobjegla iz aviona na aerodromu Palma de Mallorca, zbog čega je aerodrom bio zatvoren na nekoliko sati.

Avion niskobudžetne marokanske aviokompanije Air Arabia Maroc koji je letio iz Кazablanke za Istanbul prinudno je sletio u Palma de Mallorcu zbog navodno bolesnog putnika, saopštila je španska civilna garda.

 

Кada su se vrata aviona otvorila u petak u 20.30 po lokalnom vremenu, 21 putnik je pobjegao iz aviona, saopštila je u subotu regionalna vlada. Među 12 uhapšenih je i jedan bolesni putnik koji je odveden, a potom pušten iz bolnice.

S njim je bio i saputnik koji je pokušao da pobjegne iz bolnice. Jedan putnik je uhapšen zbog agresivnog ponašanja u avionu, piše Jutarnji list

 

Portparolka regionalne vlade Aina Кalvo rekla je da nije neuobičajeno da avioni traže prinudno slijetanje na aerodrom, ali da nije normalno "da grupa putnika odluči da ne poštuje međunarodna pravila".

 

Policija istražuje zašto su putnici pobjegli i da li je riječ o orkestriranom planu ili izolovanom incidentu, rekla je portparolka i najavila da će putnici biti vraćeni u domovinu jer su ilegalno ušli u Španiju.

 

Zbog incidenta, aerodrom je bio zatvoren više od tri sata, a avioni koji su u tom periodu trebalo da slete preusmjereni su na druge aerodrome, poput onih u Barceloni, Ibizi i Menorci.