Haos na granicama: na ulazak u državu se čeka satima

sdf
Na GP Macelj čeka se i sat i pol da bi ušli u državu, a po dva sata čeka se na Pasjaku i Harmici te Bregani (Slovenska Vas)

 

Najveće gužve u predblagdanskom vikendu, zadnjem prije ponovnog uvođenja zabrane kretanja, jutros su i dalje na graničnim prijelazima, osobito na Bregani i na Maclju. HAK navodi kako se u 9 sati na ulazak u Hrvatsku na Bregani čeka do šest sati. 

No ništa bolje nije ni na ostalim prijelazima. Na GP Macelj čeka se i sat i pol da bi ušli u državu, a po dva sata čeka se na Pasjaku i Harmici te Bregani (Slovenska Vas).

- Malo su pooštrene procedure kao u Hrvatskoj tako i u Sloveniji. Nakon odluke svaki putnik se mora evidentirati i provjeriti udovoljava li uvjetima ulaska ili tranzitiranja u RH. Još veću gužvu očekujemo tijekom vikenda i sljedeći tjedan uoči blagdana - poručio je sinoć pomoćnik načelnika Postaje granične policije Bregana Marijan Burić.

HAK upozorava i da su kolnici mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.