Haos u Njemačkoj: Bosanac u BMW-u satima bježao policijskim vozilima i helikopteru

wdwdw
U petak rano ujutro na zapadu Njemačke odvijala se prava drama: Jake policijske snage, brojna vozila, čak i helikopter, učestvovali su u višečasovnoj potjeri za 22-godišnjim državljaninom BiH.

Sve je počelo oko 3.10 sati kada je njemačka savezna policija htjela zaustaviti i provjeriti BMW koji je ušao iz Holandije na autoputu A30 u Bad Bentheimu. Umjesto da stane, vozač automobila ubrzao je i pokušao pobjeći od policije napustivši autoput na raskrsnici Rheine-Nord. 

Nešto kasnije u potragu za automobilom uključili su se policajci iz Emslanda koji su pozvani kao pojačanje. Vozač BMW-a je ponovo ubrzao i pobjegao prema Emsbürenu da bi na Vennhauser Strasse, u području spajanja sa cestom B70, izgubio kontrolu nad automobilom. BMW je sletio s ceste oko 3.30 sati ujutro i skliznuo u jarak. 

Tu nije bio kraj potjere. Bosanac je istrčao iz BMW-a i nastavio bježati "pješice". U potragu su se potom uključili brojni patrolni automobili savezne i pokrajinske policije te policijski helikopter. Oko 7.45 sati, bjegunca je spazila buduća policijska komesarka iz Lingena koja je, nakon noćne patrole, krenula kući.

Mlada policajka obavijestila je kolege, koje su nešto kasnije uspjele uhapsiti 22-godišnjeg muškarca. Uhapšeni Bosanac je priznao da je vozio BMW koji je bježao od policije. BMW nije imao regularne "papire" i tablice, a trenutna saznanja istražitelja ukazuju da je muškarac iz BiH imao zabranu ulaska u Njemačku.