Grad Cazin i boračke organizacije: Hapšenje generala Dudakovića i naših saboraca težak su udarac za sve nas

Povodom hapšenja generala Atifa Dudakovića i bivših pripadnika Petog korpusa Armije Republike BiH, gradonačelnik Cazina danas je pozvao predstavnike svih boračkih udruženja i organizacija proisteklih iz odbrambeno- oslobodilačkog rata, a koje djeluju na području Grada Cazina.

   -„Naš zajednički odgovor na ova hapšenja je da ćemo se zajedno nastaviti boriti za istinu i pravdu i da smo mi ponosni pripadnici Petog korpusa koji su branili ovu zemlju i branit će je uvijek kada to bude trebalo. Mi se ne stidimo naše prošlosti i javno stajemo u odbranu naših saboraca i heroja koje nećemo ostaviti bez apsolutne podrške. U tom cilju ćemo se nastaviti organizirati i djelovati i učinit ćemo sve što bude u našoj moći da se istina što prije dokaže. Peti korpus je branio ovaj dio domovine i spriječio još jedan genocid i cijeli svijet zna da nije bio niti je mogao biti zločinačka vojska“, kazao je gradonačelnik Ogrešević.

   Kako je istaknuto, hapšenje generala Dudakovića i pripadnika Petog korpusa u narodu je odjeknulo izrazito bolno i izazvalo ogromno razočarenje, a novonastalu situaciju potrebno je prebroditi u dobroj saradnji za koju su svi izrazili spremnost.

 

Press služba Grada Cazina