SIPA uhapsila bivšeg komandanta Vojske RS zbog ratnih zločina

Uhapšena osoba sumnjiči se da je navedena krivična djela počinilo tokom ratnih dešavanja 1992. godine, na području Vogošće, Ilijaša i Sarajeva.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA),prenosi fokus.ba, jutros su na području Sokoca, po naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, pretresli jedan stambeni objekat i lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo – zločin protiv čovječnosti u vezi s krivičnim djelima induvidualna i komandna odgovornost, podstrekavanje i pomaganje.

Uhapšena osoba sumnjiči se da je navedena krivična djela počinilo tokom ratnih dešavanja 1992. godine, na području Vogošće, Ilijaša i Sarajeva, saopćeno je iz SIPA-e.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšena osoba će biti predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je Miladin Trifunović, nekadašnji komandant Vogošćanske brigade Vojske RS. On će nakon obrade biti prebačen Tužilaštvu BiH.