Haradinaj poručio da su izbori jedino rješenje

Nakon što je proteklog tjedna podnio ostavku na mjesto premijera Kosova, Ramush Haradinaj je na današnjoj sjednici Vlade kazao kako će zatražiti da njegovu odluku protumači Ustavni sud.

Haradinaj je na konferenciji za novinare naglasio kako su izbori jedino rješenje, da je on bivši premijer te da više neće sazivati sjednice Vlade, već da ima moralnu obvezu zatražiti da Ustavni sud protumači njegove odluke.

"Jedino što mi ostaje je da se obratim Ustavnom sudu i zatražim mišljenje, u suprotnom nemam pravo poduzimati druge obveze", poručio je Haradinaj koji je na pitanje novinara kaje li  se što je podnio ostavku, naglasio da nema namjeru kajati se.

"Postojim pola stoljeća i znam na čemu sam. Znam na čemu je naša zemlja, ovo su ozbiljne stvari, nisu ovo stvari zbog kojih bi se čovjek trebao kajati", naglasio je Haradinaj i pritom, komentirajući nastavak dijaloga sa Srbijom, poručio da je to jedino moguće uz obostrano priznanje.

Ponovio je da je mandat predao građanima i da se Kosovo trenutno nalazi na pragu izbora, koji bi se prema njegovim riječima najkasije mogli održati početkom listopada, prenosi RTK.