Harmoniko moja suzom nakvašena / Dok migranti okupiraju grad, ministru Cikotiću na uho svira njegov šef kabineta i potpredsjednik OO SDA Ilidža, Godinjak

.
Postoji li više išta što nas od kadrova SDA može iznenaditi? Bakir, Fadil, Bisera, Selmo, samo su neki od funkcionera koji dolaze iz ove stranke, a čije izjave i postupci više ne šokiraju i ne iznenađuju. Pomirili smo se da je sve što rade normalno, prestali smo i osuđivati, tražiti odgovornost, pozivati na rad, umjesto toga ostalo je da sve pretvaramo u satiru, jer valjda nam je tako lakše podnositi.

Problem sa migrantima je sve ozbiljniji, ne jer nam pristižu u ogromnom broju, već što nam ostaje ono najgore – ostaju alkoholičari, nasilnici, narkomani, lopovi koji svakodnevno napadaju i maltretiraju naše građane. Ne brine to posebno našeg ministra civilnih poslova nadležnog direktno za rješavanje ovog pitanja Selmu Cikotića.

Da ima interesovanja znao bi da stupce u crnoj hronici danima, da ne kažemo sedmicama, ispunjavaju slučajevi u kojima su glavni akteri upravo migranti, i to ne bilo kakvi, već ovi gore navedeni. Da ima, ali nema!

 

Umjesto toga složio je sebi Cikotić Kabinet po mjeri. Na njegovo čelo stavio je čovjeka koji će mu u ovom stresnom periodu svirati na uho. Na fotografiji je u opuštenoj atmosferi ministar Selmo Cikotić zajedno sa šefom Senahidom Godinjakom koji je po svemu sudeći dobar harmonikaš. Moguće je da mu je upravo to bila osnovna referenca za poziciju koju obnaša. Jer posao će se uraditi i sve je manji problem kada se na kraju dana opusti uz dobru pjesmu.