Hasan Dudić slavi drugi rođendan: Prije 44 godine preživio sam kliničku smrt

k
Pjevač je svojevremeno tvrdio da su ga ljekari jedva spasli nakon što mu je pozlilo zbog jake alergije i gušenja sumporom

Pjevač Hasan Dudić poznat je po svojim hitovima i prijateljstvima sa estrade koja traju godinama. Iako je već decenijama prisutan na muzičkom nebu, neke detalje o njemu ipak malo ko je znao.

- Moj drugi rođendan je 24. novembra. Na taj dan prije 44 godine preživio sam kliničku smrt u armiji u Bohinskoj Beli. Tako da tog dana slavim 44. rođendan. Hvala dragom Bogu, živjeli dobri ljudi - napisao je Dudić na Facebooku, a mnogi su mu poželjeli još mnogo godina dobrog zdravlja.

Pogledajte Facebook objavu.

Podsjetimo, pjevač je svojevremeno tvrdio da su ga ljekari jedva spasli nakon što mu je pozlilo zbog jake alergije i gušenja sumporom u jednoj vojvođanskoj banji.

- Otišao sam u banju na liječenje, pošto sam bio brutalno napadnut i imam ozbiljne zdravstvene posljedice. Međutim, tamo je veliko isparavanje sumpora, a ja imam jake alergije. Pet puta sam se gušio tokom spavanja i žalio sam se doktoru da mi nije dobro, ali on je mislio da su to obične reakcije na liječenje. U nedjelju, negdje oko dva sata po podne, naglo mi je pozlilo. Od posljedica gušenja jezik mi se zadebljao i pao mi je mrak na oči. Od tad se ničega ne sjećam, samo su mi rekli da sam imao kliničku smrt i da su me jedva povratili. Kada sam čuo koliko je ozbiljna situacija, zahtijevao sam da se čujem sa doktorima iz Beograda koji me liječe. Oni su odmah rekli da je alarmantno i da moraju odmah da me prebace u Beograd. I dalje se ne osjećam dobro, teško govorim i imam nesvjestice, ali nadam se da će sve biti u redu - rekao je tada Dudić.

FOTO: Facebook