Munira Subašić kroz suze: Hatidža je počela da pije neke lijekove koji se posljednji piju

Nakon duge i teške bolesti, na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu preminula heroina Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja "Majke Srebrenice".

Hatidža Mehmedović je javnosti bila poznata kao osoba koja je tokom genocida u Srebrenici ostala bez supruga, dva sina, brata i mnogo rodbine, ali koja je nakon svih događaja ostala istrajna u borbi za pravdom i istinom o onome što se dešavalo u julu 1995. godine u Srebrenici.

Njena prijateljica i još jedna od predsjednica Udruženja "Majke Srebrenice", Munira Subašić,  prisjetila se Hatidže Mehmedović:

"Hatidža je počela da pije neke lijekove koji se posljednji piju. Kada su '95. godine Hatidži ubili djecu, ubili su tada i nju. Otišla nam je Zumra, otišla Hatidža, otišla Nura, sve odoše. Bojim se da će biti kraj kada mi sve odemo. Ako ne pobijedimo na ovom svijetu, pobijedit ćemo na Ahiretu".


Podsjećanja radi, dženaza će se klanjati ispred Čaršijske džamije u Srebrenici, u srijedu u 12:00 sati, gdje će se obaviti i tevhid. Ukop će se obaviti na porodičnom mezarju u Bektićima-Sućeska s početkom u 13:30 sati.