"Hercegbosanske šume" donirale 330.000 KM zdravstvenim ustanovama

U svrhu poboljšanja zdravstvene zaštite i stanja u zdravstvu te pomoći oko kupovine neophodnih aparata za opremanje ordinacija, ŠGD "Hercegbosanske šume" d.o.o. Kupres donirali su ukupno 330.000 KM zdravstvenim ustanovama u Livanjskom kantonu.

Sredstva su donirana za Kantonalnu bolnicu "Dr. fra Mihovil Sučić" Livno te domove zdravlja Livno, Tomislavgrad, Kupres, Drvar i Glamoč.

Bolnici "Dr. fra Mihovil Sučić" donirano je 90.000 maraka za kupovinu operacionog stola za obavljanje operativnih zahvata iz oblasti ortopedije.

Dom zdravlja Tomislavgrad dobio je 70.000 maraka za podršku rekonstrukcije i opremanje Službe za zdravstvenu zaštitu predškolske, školske djece i omladine, te Centra za fizikalnu rehabilitaciju.

Po 50.000 maraka donirano je Domu zdravlja Livno za zamjenu krova i krovne konstrukcije te Domu zdravlja Drvar za kupovinu ultrazvučnog aparata s tri sonde.

Za opremanje stomatološke ordinacije Dom zdravlja Glamoč dobio je 45.000 maraka, a Dom zdravlja Kupres za sanaciju sistema grijanja i nabavku motornog vozila za prijevoz pacijenata na dijalizu u  Kantonalnu bolnicu Livno dobio je 25.000 maraka, saopćeno je iz "Hercegbosanskih šuma".