Hercegovac ucjenjivao udatu ljubavnicu: Uzeo 10 hiljada eura da obriše slike i poruke

e

Tridesetosmogodišnjak P.G. iz Tomislavgrada optužen je da je ucjenjivao i prijetio udatoj ljubavnici i njenim roditeljima te je tako iznudio 10.000 eura za šta su čak potpisali i ugovor, ali ih ipak nije ostavio na miru.

Opštinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva ZHK protiv P.G., koja ga tereti da je počinio krivična djela ucjena i ugrožavanje sigurnosti.
Roditelji saznali za vezu

Kako se navodi u optužnici, nakon što su roditelji njegove udate ljubavnice saznali za ljubavnu vezu između njega i njihove kćerke R.G. tražili su da više ne dolazi u njihov ugostiteljski objekat.

Kako se navodi, optuženi je prijetio R.G. da će njenom suprugu otkriti njihovu ljubavnu vezu te je prisilio da mu preda 10.000 eura. U optužnici se navodi da joj je zaprijetio da će u lokal njenog oca dovesti neke ljude i da će ga stući do temelja, te da će dovesti ljude koji će ubiti njene roditelje.

Takođe, prijetio joj je da će joj oca staviti u gepek i provozati, kao i da će nauditi njenoj majci, optužujući ih za uvredu i prekid njihove veze. Rekao je i da će njenom suprugu reći za njihovu ljubavnu vezu, pa je tako prisilio da od majke posudi 10.000 eura.

Dodaje se da je oštećena, kako bi zaštitila sebe i svoju porodicu te svoju čast i ugled, u februaru 2022. godine sačinila ugovor. U ugovoru je pisalo da će mu dati 10.000 eura kako su se i dogovorili, ali da više ne uznemirava nju i obje njene porodice, čije članove je nabrojala.