Heroj dana u BiH: Bosanac natjerao ženu da kupi smeće koje je bacila u rijeku (FOTO)

.

 

Ovako se bori za svoju državu, za čiste gradove i sredine koje ostavljamo svojoj djeci. Njima smo i dužni, jer smo rijeke, šume, planine i zemlju, naslijedili od njih, njima im je čiste trebamo vratiti.

 

Danas je heroj dana jedan Tešnjak, koji je vozeći auto vidio kako žena baca vreće smeća u rijeku Usoru.

Odmah je reagovao i otišao na lice mjesta, zaustavio njen auto i vratio je nazad, poslao u rijeku da kupi vreće i vadi ga iz rijeke. Medina, kako se predstavila ova žena, živi u Njemačkoj i nije znala da se može u BiH baciti smeće u neki od javnih kontejnera koje imamo po svim našim gradovima.

Pitao ju je, kao i njenog partnera u autu, naš heroj, smije li ovo uraditi u Njemačkoj i šta bi se desilo kad bi ovo uradili tamo. Dobili bi kazne, odgovorili su. Nije ovaj primjer naravno slika našeg naroda koji radi i živi van granica BiH, jer najveći broj njih se odgovorno ponaša prema svojoj državi i prirodi i moglo se raditi i o ženi koja ili muškarcu koji živi u BiH, ali je svakako dodatno izazvalo revolt da se ovako ponaša neko ko živi u uređenim društvima i ko je mogao i morao naučiti da ovo nije prihvatljivo ponašanje nigdje.

E nećete to smjeti raditi ni u BiH, sve ćete pokupiti to i nikada više to ne smijete ponoviti, zaključio je heroj dana, koji je ovaj video stavio na svoj FB koji je danas viralan i koga su vidjele desetine hiljada ljudi dosad.

Ovaj primjer pokazuje kako se svaki građanin, pojedinac, može i trebao ni boriti za svoj grad i sredinu. Kad tako većinski budemo postupali, sve će biti bolje i biće promjene u našoj državi. Još jednom, veliko bravo za heroja dana i kapa do poda i od redakcije portala Cazin.net.