Hillary Clinton:Ne mogu potisnuti osjećaj da se opet "moram" kandidovati protiv Trumpa.

 

Hillary Clinton je uzadnjem intervjuu rekla da se ne može potisnuti osjećaj da se "mora" opet kandidovati protiv predsjednika Trumpa.

Kandidatkinja za predsjednika SAD-a koja je zabilježila dva neuspjeha, izjavila je to u ponedjeljak tokom intervjua za magazin Variety na filmskom festivalu u Sundance, nakon debija Naleta Burstein-ove „Hillary“, četvorosatnog dokumentarca o njenoj političkoj karijeri.

Ramin Setoodeh pitao gospođu Clinton, „Znam da se nećete kandidovati, ali da li ikad osjećate nešto kao:„ Mogla bih ga pobijediti ako budem “ ili poput„ Željela bih… “?

 

"Da", odgovorila je Clinton. „Svakako osjećam potrebu, jer smatram da su izbori 2016. bili zaista neobično vrijeme i neobičan ishod. I što više učimo više se čini da je tako".

„Ali podržavat ću ljude koji se sada kandiduju i činim sve što mogu kako bih pomogla da se izabere kandidat demokrata“, rekla je.

Gospođa Clinton odbila je odgovoriti za kojeg kandidata demokrata planira glasati na izborima 2020., ali rekla je da će na kraju podržati bilo kojeg kandidata.

"Ja ću glasati", rekla je. "Neka ostane na tome. Svakako ću glasati. Glasam svaki put kada su izbori. I svima kažem ovdje u Sundanceu, i bilo gdje da idem, molim vas, izađite i glasajte. A onda, tko god bude kandidat, podržite nominiranog, bilo da je to netko za koga ste glasali ili ne u primarnom procesu, jer je najvažnija odgovornost koju svi imamo povući Donalda Trumpa. "

Izvor: The Washington Times