Hit izjava dr. Solakovića: Kada vam neko kaže da dobro izgledate, znajte da ste đuturum!

.
Dr. Solaković je, između ostalog, govorio o koroni i postcovid simptomima.

 

U rubrici Zdravlje na prvom mjestu u okviru emisije Otvoreni studio bio je prof. dr. Emir Solaković, kardiovaskularni hirurg i autora brojnih knjiga.

Dr. Solaković je, između ostalog, govorio o koroni i postcovid simptomima.

Namjerno sam se zarazio koronom. Nije meni život da nosim maske i da pazim, a nisam se čuvao s obzirom da radim u bolnici gdje je velika frekvencija pacijenata, tako da sam znao da ću dobiti koronu. Svi nose maske, a to meni ide na živce. Cijeli život sam nosio te maske i nije mi to kvalitet života. Daj da prebolujem, pa ću se boriti. Kada sam dobio koronu odmah sam išao u hiberbaričnu komoru, da to nisam imao sto puta bih umro. Imao sam obostranu upalu pluća, sve moguće parametre, ali išao sam u komoru i poslije toga sam se vakcinisao. Ja sam ljekar i učim i radim ono što nauka govori – kazao je dr. Solaković.

Dodao je da se imuni sistem bori kada neprijatelj napadne, u ovom kontekstu virus.

„Dobri momci“, takozvani imuni sistem se bori. Ako nadvlada bolest imuni sistem padne, pa se postavlja pitanje kako podići imuni sistem, a to se čini u hiberbaričnoj komori – istakao je dr. Solaković.

Govoreći o zdravom načinu života, dr. Solaković je odgovorio na opasku da „dobro izgleda“.

Kada vam neko kaže, ah što dobro izgledate, to nije kompliment, znajte da ste đuturum. Mladom čovjeku nikad niko neće reći da dobro izgleda, jer mlad čovjek je lijep – naglasio je, te dodao da svaki dan jede isto.

Ujutro doručkujem tri jajeta, tri bjelanca i jedno puno žumance, u to ispečem komad lososa, zatim, pojedem voćnu salatu, popijem crnu kafu i sok. Pravi doručak mora biti proteini, a najljepše je jaja, a ako uzmete viršle, to je smeće. Ako nemate kad doručkovati, uzmite proteinski prah, zamutite, dobit ćete deset grama i samo popijete kao sok. Čuvajte svoje zdravlje i nemojte se družiti sa depresivnim ljudima – kazao je, između ostalog, dr. Emir Solaković u Otvorenom studiju.