Napadnut Anto Božić, potpredsjednik SDP-a Odžak: Hitno prebačen u Kantonalnu bolnicu Orašje

Nažalost, njegova vizija života u Bosni i Hercegovini i politička stajališta su u suprotnosti s interesima ekstremnih pojedinaca, koji mu svakodnevno zagorčavaju život

Kantonalna organizacija Socijaldemokratske partije BiH Posavskog kantona najoštrije osuđuje napad na potpredsjednika Općinskog odbora SDP-a Odžak Antu Božića.

On je u centru Odžaka fizički napadnut i pošprican nepoznatim sprejem, nakon čega je hitno prebačen u Kantonalnu bolnicu Orašje.

Anto Božić je, kao kandidat SDP-a BiH, učestvovao na ovogodišnjim izborima za Skupštinu Posavskog kantona.

- Nažalost, njegova vizija života u Bosni i Hercegovini i politička stajališta su u suprotnosti s interesima ekstremnih pojedinaca, koji mu svakodnevno zagorčavaju život otkako se s porodicom prije nekoliko godina vratio iz Švicarske i aktivirao u SDP-u BiH.

Pozivamo nadležne organe da što prije procesuiraju odgovornog počinioca ovog sramnog nasrtaja na našeg člana i poručujemo onima koji ovim metodama zastrašivanja nastoje unijeti strah među građane odžačke općine s drugačijim političkim stajalištima da u tome neće uspjeti - piše u saopćenju SDP-a Posavskog kantona.