Hoće li biti kažnjen: Iranske vlasti se oglasile nakon vijesti da su osudile Ronalda na 99 udaraca bičem

.
Ronaldo bi narednu utakmicu trebao odigrati na Bilinom polju u Zenici kada Portugal gostuje Bosni i Hercegovini u ponedjeljak, 16. oktobra

 

Iranske vlasti demantirali su medijske natpise o tome da je Kristijano Ronaldo (Cristiano) osuđen na 99 udaraca bičem.

Ove sedmice vijest koju je plasirao španski "Mundo Deportivo" obišla je svijet.

Ronaldo je s Al Nasrom nedavno bio u Teheranu, a uoči susreta azijske Lige prvaka ispunio je želju iranskog slikarici Fatimi, osobi rođenoj s invaliditetom i velikim fanom Portugalca.

On se fotografisao s njom, a nedugo zatim španski mediji napisali su kako je Ronaldo zagrlio i poljubio iransku slikaricu i tako prekršio stroge zakone koji vladaju u toj državi te da je u odsustvu donesena odluka da mora biti kažnjen s 99 udaraca bičem. Naravno, ako se ikad više vrati u Iran.

Sada se oglasilo iranska ambasada u Španiji i odbacila je te tvrdnje.

- Strogo odbacujemo tvrdnju da je bilo kakva presuda donesena protiv međunarodnog sportaša u Iranu. Želimo istaknuti kako je Kristijano Ronaldo fantastično primljen od iranskog naroda i vlasti.

Njegov iskren i humanitaran sastanak s Fatimom Hamami također je bio pohvaljen od naroda i sportskih zvaničnika u Iranu - stoji u njihovom saopštenju.

Ronaldo bi narednu utakmicu trebao odigrati na Bilinom polju u Zenici kada Portugal gostuje Bosni i Hercegovini u ponedjeljak, 16. oktobra.